Aktiviti bersama anak buah
Salam.

Sekarang ni berada di kampung halaman. Menghantar ibu dan 2 anak buah pulang setelah mereka menghabiskan cuti sebulan di teratak usangku di KL. Selepas ni rumah ku kembali sunyi tanpa gurauan dan suara-suara mereka. Sebulan mereka disini, makan harian ku terjaga dan telah tersedia tiap kali pulang dari kerja. terasa seperti di zaman persekolahanku dulu. lagi seronok bila pulang dari kerja, ada yang menyambut dengan riang. dan macam2 yang hendak mereka ceritakan. hilang segala penat. seronok. betul memang seronok. apetah lagi bagi mereka yang punya anak sendiri..

disebabkan kesibukan kerja, seolah tiada masa sangat untuk membawa mereka keluar berjalan. Mujurlah mereka tidak merungut. Jadi aku kena buat sesuatu yang menyeronokkan mereka. Untuk tidak menghampakan anak buahku,aku mengajar mereka membuat biskut.

ternyata diorang seronok.
masa kecik-kecik dulu, tiap kali aku sibuk membuat kuih raya, tentu ada yang mengambil tepung dan bawa lari. dan dipulangkan bila dah jadi hitam. Tapi tak pernah pula aku nak marah tindakan mereka. tu semua proses pembelajaran bagi kanak-kanak yang membesar kan?

sekarang mereka da besar, mereka da tak buat macm tu lagi. jadi Makde nak ajar buat biskut. :)
 
langkah pertama- aku buat penyediaan bahan-bahan, kemudian anak-anak buahku yang putar sehingga menjadi doh.

langkah seterusnya mereka buat sendiri dan dipantau sendiri oleh ku.

Dibawah gambar semasa aktiviti membuat biskut. sekurang-kurangnya mereka dapat rasai membuat biskut seperti makciknya.proses melukis atas biskut ikut kreativiti masing-masing.

tada..!!! ni la hasil biskut kanak-kanak sekolah. kreatif dan sedap. hehe. sekelip mata da habis.

lepas ni, Makde tak yah amik tempahan dah. diorang boleh ambil alih.

p/s: kena ambil anak angkat la lepas nih. balik dari kije dah ada penyeri hati. bestnya.. (berangan) :)
0 Responses

Jarimu menulis