Cuti dan Seorang Ayie
10 hari cuti. Mereka kata itu cuti panjang, tapi tak terasa pon panjang nya.
Terasa begitu cepat masa itu berlalu.. Hari ini sudah mula bekerja.

Aktiviti masa cuti tak banyak mana pun. Sekadar menghabis kan masa di rumah, melakukan tugasan hakiki selaku seorang anak dara, melayan karenah anak-anak buah yang sedang membesar, melayan anak-anak kucing yang dikutip akibat dibuang oleh tuan nya, membawa keluarga berjalan-jalan serta berjumpa kawan-kawan. Percutian yang biasa saja kan. Tapi itu cukup membahagiakan.

Bila tiba ketika untuk meniti perjalanan ke Kuala Lumpur, hati menjadi berat. Akibatnya, suka melengahkan masa. Cadangan awal pulang ke KL jam 12 tengahari, pasti akan menginjak hingga jam 5 petang. Ibunda faham dan juga risau. Risau jika pulang terlalu lewat dan akan menempuh gelap malam seorang diri. Jangan risau Ibunda, anak ini pulang ditemani seorang rakan.

Masa cuti, perkara paling best bila dapat ketemu Mohd Haniff aka Ayie. Rakan coursemate semasa menuntut ilmu di Upm suatu ketika dulu. Ayie.. seorang yang setiakawan. Walau jauh dia pergi, tetap tak lupa kawan. Sentiasa updet pekembangan dirinya samada tentang kerjaya atau pun kehidupan. Aku bukanlah teman baiknya tapi kami agak rapat. Mungkin rapatnya kami kerana faktor umur sebaya tapi tidak rapat secara terangan. Maklumlah masa jadi student dulu hanya beberapa org saje yang umurnya ter"lebih" cikit.

Untuk Ayie, terima kasih sebab sudi meluangkan masa beberapa hari semasa hari cuti ku yang lalu. Rakan-rakan sekerja ayie pon memang best dan sempoi.  2 3 hari keluar dengan ayie dan kawan kawan, memang best. walau pon baru berkenalan, seolah da lame berkawan. Ada saje aktiviti nak dibuat, tetapi akibat aral melintang maka aktiviti tergendala. takpa mungkin lain kali boleh buat lagi kan. Masa untuk ayie menghabiskan sisa-sia membujang pon hanya tinggal 3 bulan. Sebab tu idea macam-macam kan? Hehe..paham..paham.

 berlatar belakang Danga Bay

ayie dan rakan-rakan.
 (kedua-dua gambar masa outing taun lepas.. yg terkini tak dapat lagi dr tuan kamera)


p/s: malam aritu aku bukan merajuk eh. Tak gheti aku nak merajuk dengan kawan-kawan. hehe
4 Responses
 1. Anonymous Says:

  ceh, da la majuk.then bikin pening je malam tu..hahaha..btw, thanks for being my friend. su mmg antara seorang kawan yang terbaik dalam hidup gua..next time wall climbing ok? huhu..

  p/s : ble nak fight ngan juara longkang boling yang hebat ni
  lagi....................


 2. Cinta Sufie Says:

  pening ke? baru gertak sikit..haha ok ade mase kite gi panjat dinding.
  walaupon ayie juara longkang, tapi point lebih 4 dari ku.
  ku dapat no 8 dari 8 player. huh..malu betul.


 3. milah hasan Says:

  ayie! wahahaha... lame tak nampak ayie.. hihi


 4. Anonymous Says:

  helo rasis...lme gak x nampak dia ni..kecik sgt, tu yg x nampak tu..huhuhu..


Jarimu menulis